Mooie kerstviering SASA

 

Het SASA koor Zang en Vreugde brengt de zaal direct in kerstsfeer met mooie liedjes terwijl de aanwezigen genieten van koffie met kerstbrood.  De liedjes gaan over vrede die, zo zegt de dirigent, zo belangrijk is. Ds. Klaas Touwen vertelt over de grote plagen die de mensen bedreigen, oorlog, honger en verderf, maar waarin de onschuld van het kind de hoop op een goede toekomst symboliseert.
In de pauze worden de drankjes rondgebracht en worden er lootjes verkocht. Je kunt er mooie prijzen mee winnen.
Na de pauze opent oud-Pastor van Angeren Ronald Heinen zijn kersttoespraak met een anekdote. Hij komt nog 2x per jaar om naar de tandarts te gaan, maar als hij vaker komt zegt hij, is het mis dan heeft hij gaatjes. Zijn verhaal gaat over de nieuwe koning, de nieuwe ster.
Greet zingt, begeleidt door Harry op de piano, het lied van Claudia de Brei. “Mag ik dan bij jou” en het hele koor zingt het refrein.
Met zijn donkere bariton klinkt het eerste kerstlied van Rene Borgers door de zaal. Rene is in Angeren geboren en 35 jaar geleden naar de Achterhoek verhuisd. Hij vindt het bijzonder om hier terug te zijn en hier op te treden. Met instrumentale ondersteuning van zijn audio recorder zingt hij bekende nummers, zoals “Dreaming of a white Christmas,  Going Home en Hallelua”.  Helaas, na deze mooie nummers laat de apparatuur hem in de steek. Maar niet getreurd, Rene zingt net zo gemakkelijk  ”a-capella” en samen met het koor zingt hij de kerstpotpourri waarbij de zaal ook enthousiast meedoet. Hij eindigt met “ We wish jou a merry Cristmas”.
Na de trekking van de loterij worden vele mensen blij gemaakt met een kerststukje. Al met al een geslaagde en leuke middag voor de ca. 115 aanwezigen.

Voor foto's klik hier.