Het bestuur van de SASA en  ongeveer 85 deelnemers kunnen terug zien op een fijne activiteitenmiddag in het Dorpshuis van Angeren, ter ere van de Internationale Dag van de Ouderen.

Nadat de voorzitter, mevr. Corry Wijlhuizen iedereen welkom had geheten, gaf ze het woord aan Lingewaards wethouder, de heer Th. Janssen.

Hij begon zijn speech met, vandaag één oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. Een eerbetoon aan alle oudere personen op de wereld. De Dag van de Ouderen staat in het teken van het belang van ouderen in onze samenleving.  Ook wordt er deze dag stilgestaan bij de groeiende vergrijzing in de wereld en wat we daaraan kunnen doen.

De wethouder stak de loftrompet over de SASA omdat zij in heel Lingewaard actief is voor de senioren en op het ogenblik ook actief deelneemt aan het GALM project om de senioren  ‘achter de geraniums’ weg te houden. Dit door ze te stimuleren om meer te gaan bewegen in Het Dorpshuis en daar ook sociaal contact te zoeken.

De wethouder besloot met een spreuk van Loesje: De beste zorg, gewoon op elkaar letten.

Hierna was het de beurt aan theatergroep ‘FF WAT ANDERS’ uit Groessen.

Deze wisten de aanwezigen kostelijk te vermaken met muziek, zang en leuke anekdotes, wat na afloop door de senioren werd beloond met een staand applaus.

Hierna was het tijd voor het buffet voor de 45 deelnemers die zich vooraf hadden opgeven en genoten van de heerlijke stamppotten.

Het SASA bestuur en de vrijwilligers werden bedankt door de deelnemers en allen gingen voldaan naar huis.

Klik hier voor de foto's