50 jaar SASA, een mooi feest

 

Zaterdag 29 september. Een mooie dag voor een mooi feest. Het 50 jarig jubileum van SASA is gevierd in een vol Dorpshuis.

De ochtend voor de deelnemers was met ruim 170 deelnemers zeer goed bezet. De tekeningen van de kinderen van basisschool “De Marang” gaven een extra feestelijk tintje aan de zaal. Ook de schilderijen van de drie Angerse kustenaars gaven extra kleur aan de verschillende ruimtes in het Dorpshuis.

Na de inloop en de koffie sprak de voorzitter Mevr. Corry Wijlhuizen het openingswoord.

Het SASA zangkoor “Zang en Vreugde” trad op voor eigen publiek met een aantal mooie liedjes. De klapper was een, door dirigent Frans Evers speciaal voor de SASA geschreven lied ( melodie “West-Zuidwest van Ameland”). Ondertussen werden de drankjes rond gedeeld.

 

De presentatie “Van Angers verleden naar heden” bracht bij de enthousiaste zaal vele herinneringen naar boven en je hoorde dan ook vele  oh’s en ah’s  en “weet je nog”. Geert ( Abraham ) Bouwman had ook Sarah meegebracht. En terwijl Abraham de ene na de andere anekdote uit zijn mouw schudde, trakteerde Sarah de zaal op koekjes en zorgde Ben Otters ( van de pelisie ) dat de goede plaatjes werden vertoond.

Daarna was er even tijd om bij de muziek van de ”drie musketiers” de benen te strekken of lekker te dansen.

In recordtijd werd, dankzij de hulp van vele vrijwilligers, de lunch opgediend die door de deelnemers zeer gewaardeerd werd. Na de lunch verliet iedereen de zaal en werd de tafelschikking veranderd.

 

Om 14.00 uur begon de receptie. Een groot deel van de SASA deelnemers was gebleven om ook dit mee te maken. Vele vertegenwoordigers van verenigingen en clubs uit Lingewaard kwamen de SASA feliciteren. Rene Abels, voorzitter van SNL roemde in zijn speech de grote maatschappelijke betrokkenheid van de SASA.  Ook wethouder Slob was positief over de initiatieven die in Angeren voor ouderen worden genomen.

Er was veel te zien. Op het podium werden demonstraties gehouden van Yoga, Gym en Tai Chi Tao. Allemaal  activiteiten die bij de SASA kunnen worden gedaan. De gym docent kreeg zelfs de zaal zover dat ze meededen met verschillende oefeningen.

In de sportzaal lieten verschillende senioren zien dat je met dynamic tennis lekker los kunt gaan. Iets rustiger, maar zeer geconcentreerd ging het eraan toe bij het koersbal.

De films die vertoond werden gingen terug in de tijd en waren voor veel van de deelnemers zeer herkenbaar. Sommige zagen zichzelf terug uit een periode van 40-50 jaar geleden.

 

Nadat de muzikanten nog enkele populaire liedjes speelden sloot de voorzitter de dag af.

 

De SASA kan terug zien op een geslaagd jubileumfeest. Met dank aan de organisatie, de vele vrijwilligers en allen die hieraan meegewerkt hebben.

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.